iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Седем перничани са в черния списък на Сметната палата

Седем перничани са в черния списък на Сметната палата 07_1438322714

Седем висши чиновници и политици от Перник са забравили да декларират имоти и участия във фирми, като имената им са в черния списък на Сметната палата. Тя обяви 91 нарушители, сред които депутати, представители на местната власт и членове на партийни ръководства.

Онези, които попадат в списъка, ще бъдат предадени на НАП, за да им се направят ревизии. Данъчните ще проверят доходите и собствеността им за 5 години назад.

Сред нарушителите е депутатът от Реформаторския блок д-р Валентин Павлов, който е пропуснал да декларира притежавани дялове в „Дентален център ЕО ДЕНТ” ООД, ЕО ДЕНТ-2, „ВЕО” ООД, както и данни за съпругата му, която притежава дялове в „ЦАЙХ” ЕООД, всички в Перник.

Кметът Иван Иванов пък не е декларирал, че съпругата му е собственик на дялове в „АГРО МИИВ” ЕООД в Перник, т.е. в автоцентъра, който оглавяваше той преди да седне на кметското кресло.

Заместничката му Евелина Манчева е забравила да обяви, че съпругът й притежава дялове в „Каел” ЕООД и „Елиза 2011” ЕООД в Перник.

Румяна Гьорева- зам.-кмет по образование и култура, също не е декларирала данни за съпруга си, който е собственик на ½ идеална част от дворно място в София или 742 кв. метра, както и ½ идеална част от нива в пернишкото село Дивотино , равняваща се на 1,936 декара.

В черния списък е и Иван Петров – собственик на вестник „Съперник” и член на ръководния орган на ПП „Гергьовден”. Той не е декларирал притежавани дялове в „Хавансис” ООД, както и данни за съпругата му, която притежава дялове в „Хермес 1992” ЕООД в Перник.

Цвета Младенова, която е член на ръководството на АБВ, не е обявила, че съпругът й притежава земеделска земя от 15,440 декара в с. Якимово, община Якимово.

Проверката обхваща декларациите на лицата с висок пост за периода от 08.11.2014 г. до 31.12.2014 г. В 6-месечен срок след изтичане на срока за подаване на декларациите Сметната палата проверява по документи достоверността на декларираните факти. Когато има несъответствие, одиторите уведомяват данъчните и ДАНС.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.