iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще определят съставите на Секционните избирателни комисии

Ще определят съставите на Секционните избирателни комисии 08_1409057317

Съставите на Секционните избирателни комисии за парламентарните избори на 5-ти октомври ще бъдат определени, като кметът на Перник Росица Янакиева свиква консултации с партиите и коалициите.

Консултациите ще се проведат на 28-ми август, четвъртък от 11 часа в залата на общинската администрация. В тях участват парламентарно представените партии ГЕРБ, БСП, Атака, ДПС, както и коалициите, които имат избрани евродепутати- „България без цензура, ВМРО-БНД,Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден” и коалиция „Реформаторски блок”. В консултациите могат да участват и останалите непарламентарно представени партии, които нямат и депутати в Европейския парламент.

Със свое решение от 21-ви август РИК определи общия брой на членовете в СИК-овете да бъде 1184, като 20 от секциите ще бъдат седемчленни, а 116 секции ще се състоят от 9 членове. Съставите на СИК ще бъдат определени съгласно методиката на ЦИК. Според нея Реформаторите и България без цензура ще имат по 23-ма членове в секциите, ГЕРБ- 457, БСП- 404, ДПС- 175 и Атака- 102-ма. Според методиката на ЦИК се определят и ръководствата на СИК- овете, като председател, заместник-председател и секретар не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.В Ръководствата на СИК- овете ГЕРБ и БСП ще имат еднакво представителство- по 136 човека като почти по равно са разпределени местата за председатели, зам- председатели и секретари. ДПС ще има 86 човека в ръководството на СИК-овете, а Атака-50. Реформаторите и ББЦ няма да имат представители в ръководството на секциите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.