iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще уволняват пенсионери

Ще уволняват пенсионери 02_1423753513

От БСП предложиха бизнесът да може да уволнява служители в пенсионна възрасту кто тази мярка ще засегне 220 000 работещи пенсионери, а целта е 120 000 млади хора, регистрирани в бюрата по труда, да получат шанс за работа.

Още преди обсъждането на идеята обаче, тя предизвика противоречия, съобщи Нова ТВ.

Иванка Величкова е учител от 42 години. Може да се пенсионира, но не иска. И макар че трудовата ѝ книжка е пълна, с годините желанието за работа става все по-голямо.

„Училището е моят живот, тук прекарвам дните си, следобедите, нощно време децата също са с мен в съня ми. Докато се чувствам добре, докато мога ще се боря с предизвикателствата, които имам всеки ден ще работя”, каза Иванка Величкова.

В училището на Иванка има още двама преподаватели, които могат да се пенсионират, но все още са на работните си места. А и директорът не може да ги съкрати.

„От гледна точна на демографския проблем в страната, мисля, че е по-добре работодателят да решава в конкретната ситуация как да постъпи. При това положение, което е в момента, ние нямаме никакъв избор”, каза Вера Андонова – директор на VIII СОУ „Асен Златаров” – Монтана.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.