iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сините искат анкетна комисия за МВР в Катуница

Перник снимка: за хората и събитията - Иван Иванов

Синята коалиция внася предложение за създаване на временна анкетна комисия заради инцидента в Катуница. 54 народни представители са подписали в петък предложението, при необходими 48. Това съобщи в Перник депутатът от ДСБ Иван Иванов.

Комисията трябва  да се произнесе върху действията на Министерството на вътрешните работи и на правителството като цяло по време и след инцидента в Катуница, обясни той.

„От една страна министър-председателят Бойко Борисов  каза, че не е доволен от работата на полицията по време на събитията. Цветан Цветанов и Веселин Вучков, който в момента изпълнява функциите на министър казаха точно обратното – че полицията е действала адекватно и по единствено правилния начин.”, припомни депутатът.

Сините настояват правителството да излезе с ясно становище коя от двете тези е вярна, а не да се хвърля прах в очите на хората.

Според Иван Иванов,  ГЕРБ ще се постарае атмосферата на страх, която се насажда  у младите хора, задържани и разпръснати по време на техни събирания,  да се поддържа  до изборите. Така, по думите му, управляващите се опитвали да спечелят изборите в  обстановка на страх.  

„Политически коментатори, сред които и Огнян Минчев заявиха, че този път купуването на гласове няма да се осъществи  чрез плащане на ръка, а чрез заплахи старах. До това ще доведе засиленото полицейско присъствие под претекст, че се опазва обществения ред . Насажда се страх у хората  и така те се чувстват принудени да гласуват за управляващата партия ГЕРБ и нейните кандидати.”, коментира синият депутат. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.