iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сините предлагат да се ограничават митингите около храмове

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Синята коалиция ще внесе след празниците предложение за промяна в Закона за събранията, митингите и манифестациите за ограничаване на провеждането на шествия и митинги около религиозни храмове, когато там има служба. Това предложение представи днес членът на ДСБ и районен кмет на "Лозенец" Прошко Прошков. То е във връзка с вчерашния инцидент, при който участници в митинг на "Атака" и мюсюлмани, отишли до джамията за петъчна молитва, влязоха в сблъсък.

Според представителите на ДСБ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов трябва да понесе политическа отговорност за това, че "превръща с бездействието си България в страна от третия свят" чрез такива инциденти.

"Това, което направи "Атака", е удар, за който имаше индикации още преди две седмици, но те останаха незабелязани от компетентните органи", смята Прошков. По думите му новините от вчерашния ден могат да предизвикат и вълна на  тероризъм в София, като ответна реакция на такава провокация. В отговор на репортерски въпрос той посочи, че прокуратурата би трябвало да се самосезира и да направи проверка на действията на лидера на "Атака".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.