iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ситуацията в село Бисер - тежка диагноза за държавата според Станишев

Сергей Станишев  снимка: Интернет

Ситуацията в село Бисер е тежка диагноза за състоянието на държавата и нейната възможност да реагира, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев по повод водното бедствие в харманлийското село Бисер.

Той изрази съболезнования и съчувствия към пострадалите и благодари на военните и на Гражданска защита за работата им.

Според лидера на БСП на по- късен етап е необходимо парламентарна комисия да проучи всички обстоятелства и да предложи конкретни мерки – краткосрочни и по- дългосрочни.

През пролетта предстои снеготопене, необходима е организация още отсега, за да не се окажем пак изненадани от подобни инциденти, каза още лидерът на БСП и припомни, че системата за наблюдение и за ранно уведомяване не функционирала добре. Социалистите изтъкнаха, че притокът на вода при топенето на снеговете ще бъде неимоверен. „Това означава още сега да се създаде специална организация, за да не се окажем пак изненадани от природните условия”, предупреди Станишев.

Закриването на Министерство на извънредните ситуации беше грешка, смята той.  Когато то функционирало, имало ясно разписани отговорности, а сега се действало пожарно и се правел опит да се прехвърли топката от една институция на друга.

Станишев коментира изказванията на Бойко Борисов за хеликоптерите от последните дни. Според лидера на БСП това е наивен, нелеп и не много почтен опит да се отвлече вниманието от забавеното действие на държавата в тази ситуация.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.