iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Слави Бинев и ГОРД срещу аматьорите в политиката

 Слави Бинев  снимка: slavibinev.com

Сдружение срещу лаиците в политиката под името ГОРД (Гражданско Движение за Реална Демокрация) лансира тези дни евродепутатът Слави Бинев. Нейното създаване бе обявено в края на миналата седмица.

Абревиатурата на движението напълно съвпада с тази на другия ГОРД, сформиран по-миналата събота в Шумен. В него се стекоха недоволните от ДПС и отцепилия се Касим Дал. От офиса на Слави Бинев обаче твърдят, че шуменци са си присвои името на движението, тъй като евродепутатът го бил регистрирал още преди 3 месеца.

По примера на управляващата партия ГЕРБ, която тръгна в своето развитие на движение «Граждани за европейско развитие на България», стотина бизнесмени, писатели, дипломати, спортисти, журналисти, политици и други люде се събраха в новото  движение и не крият, че се прицелват в политиката и управлението.

В основата на движението е евродепутатът Слави Бинев, избран за български представител в Европейския парламент с листата на партия „Атака” и носител на измислената благородническа титла архонт,  присъдена му от Високопреосвещения Старозагорски митрополит  Галактион. Бинев обаче обяви, че не стои еднолично начело на създаването на ГОРД.

Сред учредителите са Георги Чапкънов – Чапа, Димитър Шумналиев, Крум Савов, Любен Дилов, Любо Ганев, Мартин Захариев, Миглена Ангелова, Румен Ралчев, проф. Венцислав Стефанов, Тихомир Чернев и други, повечето от които видни масони, тамплиери и тям подобни.

ГОРД е сдружение срещу лаиците, които влизат в политиката, за да оправят собствения си живот, а не живота на другите хора, обясни Бинев. Именно затова в сдружението са включени все хора, доказали се в своите сфери и не се включват в политиката, за да забогатеят.

От новата формация имат намерение да направят  клубове навсякъде в страната, където ще събират симпатизанти. Според наблюдатели, вероятно новото „движение” ще се прицели в патриотичната ниша, който зейна след сътресенията в партия  „Атака”.

„Горда и смела България с деца, които се реализират тук и сега”,  е прокламираната от организацията цел, а символ-веруюто й е  подкрепата на  българското предприемачество, науката, спорта и културата..

Бинев обеща, че ако стане някой ден премиер, бързо ще върне движението на парите. Ще създаде и офшорни, свободни икономически зони в България. Бинев обеща реформи и в съда. В областта на съдопроизводството трябва да се работи за справедливо и бързо правораздаване, заключи той.

Според евродепутата МВР се ползва като наказателна бригада, висшите кадри са се превърнали в икономически брокери в симбиоза с престъпността.

Той пожела и прозрачно финансиране на медиите. „Вие бихте ли си избрали за фронтмен някой, на когото му се губят язовири?, така Бинева коментира управлението на ГЕРБ. „Борисов изпразни от съдържание истинските думи. В най-успешните държави по света хората не знаят имената на тези, които ги управляват. Защото нещата вървят успешно и успехът сам говори за себе си. Ние живеем в диктатура”, заключи Бинев.

Гражданско движение с политически цели вече учреди и първият български еврокомисар Меглена Кунева. „България на гражданите”  беше регистрирано като сдружение, а Кунева вече се среща с последователи в страната, но не бърза да даде отговор на въпроса дали ще трансформира формацията си в партия и казва, че това зависи от хората.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.