iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Снощи са арестували кандидат за общински съветник в Перник

Снощи са арестували кандидат за общински съветник в Перник 10_1445854569

Кандидатът за общински съветник Кирил Владимиров е бил арестуван вчера, около 20 часа, като той отишъл в секция, която се намира в 9-то училище в Перник, за да наблюдава преброяването на бюлетините.

Шефката на секционната комисия обаче не му дава да присъства на процеса, а към нея се включва още един от членовете на комисията. Викат полиция. От МВР трима полицаи арестуват Кирил Владимиров,като му поставят белезници и го събарят на колене.

По думите на арестувания полицаите се държали невъзпитано, заплашително и агресивно. Кирил Владимиров е откаран в полицейския участък, където са взети показания и пуснат.

Според Владимиров е нарушено правото му да присъства при преброяване на бюлетините, давано му от чл. 88 от Закона за местните избори, който гласи "При отваряне на избирателните кутии и при определяне на резултатите от гласуването може да присъстват представители на политическите партии, коалициите и инициативните комитети, кандидатите за съветници и кметове, техните застъпници, наблюдатели и журналисти".

Защо органите на МВР не са осигурили достъп на кандидат-съветника до процеса, а са извършили точно обратното - принудително отвеждане на същия не се знае.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.