iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Социалисти искат подкрепа за кандидатурата на Ерик Рангелов

Социалисти искат подкрепа за кандидатурата на Ерик Рангелов 07_1438062489

Открито писмо до президента Георги Първанов изпрати група социалисти, като в него те призовават лидера на АБВ за консолидация на лявото политическо пространство и за подкрепа на кандидатурата на Ерик Рангелов за кмет на Перник.

“Относно писмото аз бях песимистично настроен. Надявам се обаче Георги Първанов като историк да може правилно да анализира ситуацията”- каза заместник-председателят на социалистите Кирил Леонов.

В откритото писмо социалистите изтъкват:

“Надяваме се, че имате съжаления, горчивина и тъга за случилото се с пернишката организация на БСП и левицата. Най-напред се подари общинската власт и кметския стол на ГЕРБ без избори, последваха уволнения на десетки кадри на БСП, а и на АБВ и Перник бе забатачен като град с цената на свидни жертви и с “успеха” да се устроят наколко души на високи постове с подкрепата на ГЕРБ”.

От БСП също припомнят на Първанов заслугата на партията за неговото израстване като политически функционер и утвърждаването му като успешен държавен глава 10 години.

Писмото завършва сърцераздирателно с думите:

“Не искаме да ви наскърбяваме, защото знаем, че сърцето боли. Искаме да вярваме, че ще намерите сили и ще откриете, че това, което ни обединява е повече от това, което ни разделя. Може би така потомците ще ни простят”.

Писмото е подписано от видни партийни функционери, както и членове и симпатизанти на БСП, сред които проф. Станиш Бонев, проф.д-р Спаска Зафирова, д-р на ист.н. Станка Рударска, Стоил Фердов, бившите кметове Борис Чолев, Емил Иглев, скулпторът Богомил Живков, Валентин Петков, Иван Димитров, както и настоящи общински съветници от БСП като Валентин Варадинов, Катя Христова, Ралица Андреева и други.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.