iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Социалистите показаха винкело на ГЕРБ

Около 1 500 социалисти и привърженици на БСП от Перник взеха участие в националния протест под надслов: "Червен картон за упраляващите" в София в събота. Сред тях бяха и около 150 младежи. Един от издигнатите от тях лозунги находчиво гласеше" Господа управляващи, пред винкело всички сме равни". Ако в този случай под винкел се разбира избори, то БСП от опит може да го твърди. За лошо управление народът не преизбира.

Чрез протеста от БСП поискаха оставка на кабинета "Борисов". По данни на организаторите на протестния митинг спонтанно докарани вс автобуси от цялата страна са се събрали около 18 000 човека.

ГЕРБ носи вина за кризата и обедняването на хората, заявиха ораторите. Лидерът на левицата Сергей Станишев определи, че името на кризата е ГЕРБ и това, по думите му, е мнението на повечето българи. Това е правителство на едни смешници, неспособни да решават проблемите. Напоследък се хванаха само за една-единствена теза: "Ние строим магистрала "Тракия"! Много хубаво. Добре, че я строят. Само че хората не ядат асфалт" заяви лидерът на социалистите. Според Станишев управляващите не спират да лъжат всеки ден.

Румен Овчаров пък беше категоричен, че има алтернатива на управлението. И тя, по думите му, се нарича БСП. За 3 години ни обещаха европейски доходи и замразиха доходите и пенсиите на българите за 30 месеца. Това ли е правителството, което ние искаме, подчерта той и даде тон за възгласи "Оставка".

От БСП призоваха отсега нататък симпатизантите на левицата да се включват във всички протести, независимо дали са организирани от синдикати или от граждани.

Във Варна премиерът Борисов коментира протестите на БСП в София и изрази съжаление, че е съставил правителство( може би наистина вече съжалява и има за какво). Толкова безобразно управление няма и те имат наглостта да излизат на протест. Просто съжалявам, че ни ги оставих да се удавят докрай. Щяхме да се удавим и ние като държава. Да станем като Ирландия, Португалия,
Гърция и всички останали, които се потопиха. И тогава щях да дойда с 90% на власт и нямаше да има опозиция, каза той.Борисов.


На това хилядите дошли на екскурзия в София социалисти отговориха с хора и ръченици на площад Батенберг.

Снимките са предоставени любезно от Адриан Скримов.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.