iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Според Ангел Найденов, БСП има нужда от лидер

Според Ангел Найденов, БСП има нужда от лидер 07_1404739045

Според министъра на отбраната и член на ръководството на БСП Ангел Найденов, БСП има нужда от лидер, който е готов за битки. Това каза той в Перник. Това ще стане на 27 юли, за когато е насрочен конгресът на червените. На очертаващия се нелек партиен форум ще има повече от един кандидат, убеден е Найденов. Очакваме реално състезание за избор на лидер, което не е с предизвестен изход, твърди министърът.

Зная, че ще се правят опити за въздействие и влияние при избора от много икономически и политически субекти, обяви той и подчерта, че вотът трябва да бъде освободен от всякакви зависимости. Председателят трябва да бъде човек, който да не е подвластен към никакви зависимости, твърди той. Според Ангел Найденов БСП има особена чувствителност по тази тема и че този защитен механизъм ще сработи на 27 юли.

На въпрос какви битки предстоят на новия лидер на БСП, министърът отговори, че най-напред те са вътре в партията и се отнасят до модернизирането на БСП, до характера на кампанията, която трябва да води столетницата, до организационното й състояние. Всички те са част от обясненията за лошото представяне на социалистите на евроизборите, каза Найденов.

По думите му, на 5 октомври предстои ожесточена битка и то не с основния политически опонент на БСП, а с новопоявили се политически субекти, претендиращи да бъдат фактори в обществения и политическия ни живот.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.