iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Според Георги Първанов управлението е стабилно

Според Георги Първанов управлението е стабилно 07_1438246572

Според лидерът на АБВ Георги Първанов, управлението е стабилно, даже е по-стабилно, отколкото преди 6 месеца. Това обяви той на пресконференция на партията във връзка с края на политическия сезон.

"Това, че Реформаторският блок заплашва, за да извлече изгода, ни е добре познато. Винаги съм гледал с насмешка на тези опити на колегите от дясно. Няма да разпадна мнозинството. Виждам, че има едно засилено общуване между реформаторите и ДПС. Например това, което беше постигнато в правосъдната реформа. Подкрепата на ДСП във важни моменти, по-скоро укрепва това управление. Не виждам някаква заплаха за тази стабилност. Голямата заплаха за управлението е липсата на ефективни политики, защото това е, което може да предизвика проблеми. В парламента нещата могат да изглеждат много стабилни, но когато хората навън се бунтуват за тока или други реални проблеми, това би могло да доведе до нестабилност, обясни Първанов.

Той похвали работата на вицепремиера Ивайло Калфин по пенсионната реформа и я нарече голямо постижение.
"Имаме самочувствието да сме изпратили в кабинета най-успешния министър. Човекът, който направи дългопротаканата пенсионна реформа и маркира политики свързани с тежки проблеми на тази сфера, отлагани в продължение на година. Ако трябва да обобщя това, което направи той и нашите народни представители с поредица от законопроекти. Някой от тях са в ход. Моята оценка е, че АБВ показа висок управленски потенциал, на който могат да завидят много от другите парламентарни групи", каза още Първанов.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.