iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Според Росица Янакиева провеждането на качествена социална политика е възможно само при работеща икономика

Според Росица Янакиева провеждането на качествена социална политика е възможно само при работеща икономика 05_1398924786

Според Росица Янакиева, кмет на гр. Перник, провеждането на качествена социална политика е възможно само при работеща икономика. Тя смята, че България трябва да следва общата политика на Европа насочена към реиндустриализация, като това ще бъде сред основните приоритети на АБВ. Росица Янакиева направи това заявление по време на дебат.

Според нея политиките за възход на икономиката трябва да започнат от сектора на образованието, което трябва да престане да бълва кадри от специалности, които не могат да се реализират на българския трудов пазар. Необходимо е и да се възползваме максимално от европейските програми, за да развиваме производство, базирано на иновативни технологии с бъдеще, които единствено могат да осигурят така дълго чаканите в страната нормални и дори високи работни заплати, посочи още тя.

Според Янакиева България трябва да инвестира в областта на науката и новите технологии, което ще позволи на страната ни да увеличи значително конкурентоспособността си в условията на свободния пазар.

Росица Янакиева посочи още, че управляващите у нас са длъжни да се възползват до максимум от всички европолитики, свързани с осигуряване на младежка заетост. Това според нея ще стопира процеса на емиграция и обезлюдяване на цели региони, където младите хора не намират реализация.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.