iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трима души от настоящите кметове от БСП се борят за нов мандат в пернишки села

Трима души от настоящите кметове от БСП се борят за нов мандат в пернишки села 07_1436767505

Трима са настоящите кметове на пернишки села от БСП, които ще се борят за нов мандат наесен. Сред тях е Григор Христов от Ярджиловци, който е един от най-дълго избираните управници.

Започнал кметуването през 1992 г., той управлява едно от големите ни села цели 24 години. Ако наесен спечели отново, това ще бъде неговият седми пореден мандат.

Тодор Тодоров ще се бори за втори мандат в Драгичево, а Деян Станимиров ще се опита да повтори успеха си отпреди 4 години в Мещица.

Наташа Горанова и Румен Евлогиев, оглавили инициативните комитети в кварталите Калкас и Църква и Църква против закриването на кметствата там, бяха издигнати от БСП за кандидат-кметове в двете селища. И на двамата няма да им е лесно, тъй като сегашните утвърдили се управници Надка Павлова / Калкас/и Румен Петров /Църква/ вероятно ще се кандидатират отново.

В кв. Изток БСП пуска арх. Михаил Михайлов – бивш зам.-кмет и ексобластен управител. Консенсусна личност, човек, който е наясно с нещата, врял и кипял в общинската работа. Засега не се знае кои ще бъдат съперниците му, но навярно ще им бъде трудно да го катурнат.

В Батановци Радослав Петров отново ще мери сили с жизнерадостния кандидат на ГЕРБ и настоящ управник Радослав Банчев. Преди 4 години Банчев успя да пребори социалиста.

В Богданов дол БСП издига Радослав Славчев. Засега не е ясно дали сегашният кмет Петър Теофилов ще се кандидатира пак. Той се яви като независим на частичния вот през 2014 г., но подкрепен от един куп партии, обърна резултата на балотажа срещу социалистката Николета Максимова и спечели.

В Рударци отново на политическата сцена излиза Симеон Павлов – три мандата кмет, през 2011 г. обаче преборен от далеч по-младия и амбициозен Богдан Богданов от ГЕРБ. Наесен двамата вероятно пак ще мерят сили.

Венцислав Младенов е кандидатът на БСП в Дивотино, в Кладница – Лидия Стоилова, в Студена – Васил Кирилов.

За Бела вода, Големо Бучино, Расник, Люлин и Кралев дол социалистите не са издигнали кандидати, но скоро това ще стори общинското партийно ръководство.

В листата за общински съветници БСП пуска тежката артилерия. Водач е кандидатът за кмет на община Перник Ерик Рангелов. Втори е арх. Михаил Михайлов, трети е Ненко Темелков. Вътре са досегашните съветници Ралица Андреева и Валентин Варадинов, бившият шеф на пощите Валентин Петков, Кирил Леонов – екскмет на Богданов дол и бивш зам.-областен управител, коалиционните партньори Даниела Генадиева и Петър Янков – също настоящи общински съветници. Осем са представителите на младежката квота в листата. Ръководството на БСП в Перник обаче има право да прави промени в листата преди регистрацията й.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.