iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В ГЕРБ не признават "дават ли ти - вземай"

Перник снимка: за хората и събитията - ГЕРБ - Перник

За изборите 2 в 1 през октомври партия ГЕРБ обръща гръб на поговорката " Дават ли ти - вземай!" Може би защото не им харесва другата й част" "Гонят ли те  - бягай!"

На свое заседание от 21.08.2011 г. Изпълнителната комисия на  ГЕРБ е взела  решение националните структури на партията да не приемат дарения и безвъзмездно предоставяни от физически лица стоки и/или услуги по време на кампанията за местните и президентски избори 2011, считано от 24.09.2011 до 30.10.2011 г.

Решението е взето на основание чл. 36 от Устава на ГЕРБ и по предложение на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Мотивът е провеждането на прозрачна и открита предизборна кампания, както на кандидатите на ГЕРБ за кметове и общински съветници, така и на кандидат-президентската двойка.

Изпълкомът на ГЕРБ реши още финансирането на предизборната кампания на партията за местните и президентски избори да се извършва единствено със средства от държавната субсидия при стриктно спазване на разпоредбите на Изборния кодекс и закона за политическите партии.

Много хора обаче се питат доколко е оправдано партиите да се финансират с пари на данъкоплатеца и скъпоструващото предизборно политическо шоу да се плащо от всички българи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.