iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Валери Жаблянов постави цветя на паметника на незнайния съветски воин

Валери Жаблянов постави цветя на паметника на незнайния съветски воин 05_1430559759

В село Стрезимировци край Трън, заместникът на търговския представител на Руската федерация в България Александър Шарапов и народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов, положиха цветя на паметника на незнайния съветски воин, - партизанин в трънския партизански отряд, паднал в бой за свободата на нашата родина.

Събитието бе проведено по случай 70 г. от победата над Хитлеро-фашизма.

В словото си Александър Шарапов изказа най-сърдечна и дълбока благодарност от името на Руската федерация за безкористната саможертва на българските войни, дали живота си за окончателната победа над фашизма и най-вече за участието им в двете фази на войната – Дравската епопея и Балатонската операция. Шарапов изрази своята увереност за непоклатимата Българо - Руска дружба.

Народният представител Валери Жаблянов, който връчи медали на дългогодишни деятели на БСП в Трънско. припомни, че по инициатива на БСП в парламента бе направен опит за приемане на декларация по повод 1-ви Май, но за съжаление неуспешен и поради това БСП ще приеме своя декларация. „Искам да благодаря на всички, които отделиха от времето си, да благодаря на представителя на Руската федерация, че присъства на на това тържество и да Ви уверя, че в България има много приятели на Русия", заяви Жаблянов. Той бе категоричен, че българския народ е приятелски настроен към нашата освободителка и, че това, което може да се види по средствата за информация не отразява по никакъв начин чувствата на голяма част от народа ни.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.