iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вихрен Матев за кмет на Перник с Другата България

Перник снимка: за хората и събитията - Вихрен Матев

Независимият кандидат за кмет на Перник Вихрен Матев си намери партия. Отдавна подозираните симпатии между него и емигрантската политическа организация „Другата България” бяха признати публично. На пресконференция днес от местното ръководство на партията обявиха, че застават зад перничанина, който пребори синята зона чрез спечелено съдебно дело.

Вихрен няма да събира инициативен комитет и ще се кандидатира чрез регистрацията на „Другата България”.

Подкрепяме го като експерт и защото е граждански активен, обяви Тихомир Тихомиров. Вихрен е доказал се мениджър с международна награда за това, аргументираха се още от партията.

Матев заяви, че харесва "Другата България", защото дава възможност на гражданите да влязат в управлението. По думите му всяко българско семейство е съпричастно с проблема на емигрантите, защото поне един човек от фамилията изкарва пари извън страната.

Матев е бил на работа в чужбина като IT специалист. С много надежда за кратко е бил член на партия ГЕРБ, но още след първотго събрание, на което присъствал се оказал разочарован.

Той се надява на широка обществена подкрепа, както за да бъде избран, така и в бъдещото управление в общината и има намерение да ръководи общинските дела с помощта на реално действащ Обществен съвет.  

Готовност да подкрепят  Вихрен Матев и  партия "Другата България" заявиха и от сдружение  "Дай лапа". Те ще застанат зад кандидатите на партията за кмет и общински съветници,  ако се убедят, че са алтернатива на сегашното управление и че ще работят  за спазване на Закона за защита на животните, така че да няма кучета по улиците.  

Подкрепа за Матев изразиха и ромският лидер Исай Йосифов и активният синдикалист Павел Черийски.

Поради тежък летен грип,  от  пресконференцията отсъстваше представителят на "Другата България" за Перник Маргарита Касел.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.