iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Влаковете в Перник не са спрени благодарение на БСП

Влаковете в Перник не са спрени благодарение на БСП 01_1422023296

Младежите от БСП в Перник събраха над 2500 подписа в рамките на организираната подписка срещу закриването на влакове и съкращенията в БДЖ.

Това съобщиха днес на специална пресконференция младите социалисти. Те заявиха, че благодарение на тази акция и гражданите, които са се подписали, е отпаднало спирането на влаковете в Пернишка област. Заслугата е наша, а не на областния управител Ирена Соколова, категорични са младежите.
„Лично аз съм възмутена от поведението на областната управителка Ирена Соколова, след като тя миналата седмица се биеше в гърдите, че само два влака ще бъдат спрени и се гордееше с това, а вчера се “изтъпанява” пред целия град, заявявайки, че благодарение на нея няма да има спиране на влакове, каза Елена Кръстева.

За подписката бяхме направили график и обхванахме всички пикови композиции, уточни Николай Добрев от Младежкото обединение в БСП.
„Хората ни приеха изключително добре. Радваха ни се, споделяха своите опасения от едно такова евентуално спиране на композиции по линии на БДЖ. Казаха, че това би затруднило тяхното придвижване до работните места и учебните заведения. Подписката прерасна и в национална, но за съжаление ще има линии в страната, където ще бъдат спрени или ограничени влакове”, допълни Добрев
Младежите от БСП ще внесат събраните подписи в най-кратки срокове в НС чрез парламентарната група на БСП лява България.
„БДЖ освен, че са едни от най-удобните средства за придвижване, това е и най-евтиният транспорт и има социален елемент, тъй като ученици и студенти ползват 50% намаление. Служителите на БДЖ заявиха още, че по линията Перник – София няма губещ влак”, уточниха младите хора.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.