iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вместо ремонт - приказки за децата в детско отделение

Детско отделение в Перник

Вместо крайно необходимия и дългоочакван ремонт на мизерното детско отделение в пернишката многопрофилна болница, там на малките пацинти ще разказват приказки.

Всяка седмица млади хора от структурата на младежката организация на партия ГЕРБ в Перник ще посещават Детско отделение. Според предварително заявените намерения, днес те ще бъдат там за първи път.

Младежите имат намерение да пренесат децата, които са на лечение,  в приказния свят на Пелеляшка, Аладин, Барби и Мечо Пух. Партийните активисти ще питат болните хлапета кой е любимият им приказен герой и в коя приказка биха  искали да живеят.

„Ние искаме да вкараме повече цветно въображение и поводи за усмивка между белите стени на Детско отделение”, обясняват на партийния сайт инициаторите и определят намерението си като нелека задача. 

„При визитите си ще заложим на оригинални идеи за забавление и много смях”, хвалят се още младежите.

„И защото часовете, които прекарваме заедно, ще ни пренесат в света на чудеса и приключения, всяко едно дете ще получи и своето приказно съкровище – любими приказки”, е обяснено в съобщението. Инициативата започва  на 16 март 2011г. Тя е в отговор на обявената от ЕС 2011 за година на доброволчеството.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.