iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска и Валентин Павлов нямат по нито едно "неизвинено" отсъствие от парламента

Вяра Церовска и Валентин Павлов нямат по нито едно "неизвинено" отсъствие от парламента 08_1440404831

Депутатите от пернишкия многомандатен район д-р Вяра Церовска от ГЕРБ и д-р Валентин Павлов от Реформаторския блок нямат по нито едно „неизвинено" отсъствие от пленарно заседание от началото на работата на Парламента до лятната му ваканция. Това сочат справките в сайта на Народното събрание. Лъчезар Никифоров от АБВ, който влезе в Народното събрание на мястото на Росица Янакиева веднъж не е бил на пленарно заседание по неизвестни причини през февруари. Червеният депутат от Перник Валери Жаблянов обаче може да мине сред „отличниците" по неизвинени отсъствия – с четири за периода.

От лидерите на групи най-често от пленарната зала отсъства Лютви Местан. Веднага след великденската ваканция на парламента 3 отсъствия без "извинителна бележка" пък навъртял председателят на групата на АБВ Борислав Борисов. Поне по едно неизвинено имат и останалите лидери на групи. Изключение прави единствено Цветан Цветанов от ГЕРБ. Един от най-дискутираните депутати в миналите парламенти Делян Пеевски от ДПС в този мандат има само две неизвинени отсъствия. През миналите години той винаги беше в челото в списъка на отсъстващите и това естествено му носеше и сериозни глоби.

Най-отсъстващият депутат от ДПС е Камен Костадинов, който от началото на годината е пропуснал 9 пленарни заседания и не е бил на три комисии. Следва го Рушен Ризасъс 7 отсъствия.

След ДПС най-липсващи са от Реформаторския блок.Депутатът Станислав Иванов има 9 отсъствия от началото на годината (за първите месеци на парламента, той не е бил на работа седем пъти.) Гроздан Караджов го гони с пет отсъствия от началото на 2015 година.

Според правилата на парламента при неизвинено отсъствие от три поредни или общо 5 пленарни заседания за съответния месец Народното събрание няма да осребри повече от една трета от т.нар. представителни разходи на депутата. В такъв случай се удържат и две трети от месечното му възнаграждение.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.