iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска присъства в Трън на тържество за Гюрга Пинджурова

Вяра Церовска присъства в Трън на тържество за Гюрга Пинджурова 05_1430641330

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Перник д-р Вяра Церовска присъства на празничното отбелязване на 120-та годишнина от рождението на народната певица Гюрга Пинджурова в гр. Трън. Местното читалище носи нейното име.

По покана на кмета Станислава Алексиева на събитието присъстваха още областният организационен секретар на ГЕРБ-Перник Владслав Караилиев, областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев, председателят на групата общински съветници от ГЕРБ-Перник Милена Миланова, както и кметовете на гр. Земен Димитър Сотиров и на с. Кралев дол Пламен Георгиев.

Отбелязването на годишнината премина с много фолклорна музика и танци и събра на площада в града десетки жители на цялата община.

„Името на Гюрга Пинджирова винаги ще бъде един от символите на българската самобитност. Благодарение на такива личности българските фолклорни традиции са запазени неподправени до днешни дни“, каза народният представител Вяра Церовска. Тя поздрави кмета на града и всички онези, които палят в сърцата на младите поколения любов към местната духовност и култура.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.