iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Яне Янев смята, че ще има купуване на гласове

Яне Янев смята, че ще има купуване на гласове 09_1409823628

Според лидера на РЗС Яне Янев, на предсрочните избори ще има покупко-продажба на около 1 млн. гласа. Той заяви, че още днес ще се срещне с вътрешния министър и ще подаде сигнал, в който се съдържат конкретни факти и конкретни имена.

„Ще представим имена на търговци на гласове, които са били контингент на полицията, но са оставени необезпокоявани години наред”, заяви Яне Янев. „Това не е спорадично действие на група хора, а е масово явление. Всички партии без изключение се занимават с купуването на гласове”, добави Янев.

Той очаква на тези избори само от Турция да има повече от 100 000 фалшиви гласа.

„Голяма част от изселниците имат по две имена. Голяма част от тях ще дойдат тук за Байрама. Така с техните турски имена ще бъде гласувано оттам, без да са физически на място, а те ще гласуват оттук с българските си имена”, обясни Янев.

Второто направление, по думите му, е схема, при която масово се купуват гласове чрез определени групировки, които финансират кампании. Лидерът на РЗС очаква в Перник да има „рекордно купуване на гласове”.

Друг пример за купуване на гласове са „организираните мрежи”, централно наблюдавани от политическите партии чрез наблюдателите и застъпници.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.