iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Яне Янев задържа линейка на кръстовище в Перник

Добре режисирано протестно мероприятие проведеха  днес в Перник  лидерът на РЗС Яне Янев и компания. След кратко събрание в зала "Панорама" Янев покани преизпълнилите я хора на протестно шествие през площада на Перник и те го последваха с не особена охота. Добре обучени професионални клакьори с мегафони диктуваха възгласите "Оставка".

На кръстовището пред кафене "Рай", на фона на хотел "Струма", Яне продължи с речите и предизвика народа за кратко да затворят пътното платно, за да покажат, че са смели. Така в плен се оказа линейка, но Яне реагира мигновено и разпореди на блокадата да я пусне.

В града партията няма свое представиителство след като депутатът Димитър Колев, който беше общински председател на РЗС в Перник, замрази членството си в партията.  Затова вчера емисари на Яне са обикаляли града и са раздавали покани под формата на листовки.

В залата не бяха забелязани хора, близки до Колев, нито обичайно подкрепящата го Деница Иванова.

Оказа се обаче, че съвсем спонтанно пред Минната дирекция се събра голяма група работници от Мината, предвождани от местното ръководство на партия ЛИДЕР. Благодарение на тях зала "Панорама"  беше препълнена с народ. 

Споделяме много от идеите на Яне Янев и партия РЗС, искаме работа, мотивираха присъствието си на събранието от ЛИДЕР, но последователите им споделиха, че не знаят защо са тук - получили покани по телефона. Самият Яне каза, че няма никакви договорки с ЛИДЕР. От друга страна е всеизвестно, че подчинените на Ковачки не правят нищо без неговото съгласие. Много вероятно е, Яне да е сменил патрона си Алексей Петров с нов, щом казва за Трактора, че е гражданин на свобода, коментираха граждани. 

Глашатай на Яне в Перник се оказа и местен информационен сайт, който преливаше от рекламни публикации, вероятно добре платени, в навечерието на събитието.
От лицата и вида на хората, които дойдоха за събранието, не личеше да са от тези, които се информират чрез интернет. 

До края на април в Перник ще има номиниран общински  председател на РЗС, както и областен председател и лидер на младежката структура. Партията ще има кандидати за кметове и общински съветници във всички общини, обяви Янев.

Сензация произведе дпутатът Емил Василев, който  заяви, че от два месеца не е влизал в парламента и не си е взимал заплатата като народен представител и така си заслужи аплодисменти.

Искам да ни подкрепите, дами и господа. Искам да ме предпазите от това, което съвсем сериозно се замислям. Защото следващия път ще вляза със законно притежавания си пистолет и чудо ще стане в парламента", каза Емил Василев

Иначе Яне не каза нещо ново. Той повтори старите си тези за нова конституция и за предсрочни избори. Надеждата му е някоя ранна сутрин народът не да прави протести като тези на БСП, а да блокира парламента и да не пуска "хорантутниците" вътре, защото идвали голи и бедни, а си тръгвали натежали от разни богатства. 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.