iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За референдум вчера са гласували 94% от жителите на Ковачевци

За референдум вчера са гласували 94% от жителите на Ковачевци 10_1445842570

94% от избирателите в най-малката община в Пернишка област – Ковачевци са гласували за националния референдум вчера към 17 ч., като това е най-високата активност, регистрирана в региона.

С 20 на сто по-малко, или 74% са пуснали бюлетина за местни управници. В община Земен до същия час са упражнили вота си за кмет на общината,съветници и кметове на кметства 72% от имащите право на глас, а за референдума - 56% от избирателите.

Активността се покачва, хората, запътили се към урните, са повече във втората половина на деня, съобщават от общинските избирателни комисии. В Трън з аместния вот са гласували 59,58% от избирателите и 41,95 на сто за референдума. В Брезник цифрите сочат 55,6 % са пуснали бюлетини за местните избори и 47,29 на сто за националното допитване.

В община Радомир бюлетини за местния вот са пуснали 46,67 на сто от избирателите и 38, 57 на сто за референдума. Най-ниска остава активността в областния център Перник – 39,6 процента са гласували за местни избори и 47,29 на сто на референдума.

В някои от селата като Драгичево вотът тече с пълна сила, училището там е пълно с избиратели, съобщават очевидци.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.