iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започват форуми в цялата страна, свързани с домашното наслие

Започват форуми в цялата страна, свързани с домашното наслие 06_1435580626

От началото на есента структурите на жените от ГЕРБ започват форуми в цялата страна, които са посветени на борбата с домашното насилие.

Идеята е на организацията, чиито председател е областният управител на Перник Ирена Соколова и на евродепутата Мария Габриел.

Новината бе официално съобщена от Соколова по време на визитата й в Кризисния център за пострадали от насилие и трафик във Варна. Форумите през септември ще се провеждат в подкрепа на предстоящото обявяване на 2016 г. за Европейска година за борба с насилието срещу жените. Идеята е на евродепутата Мария Габриел, напомнят от партия ГЕРБ. Наскоро бе връчена декларация във връзка с това на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. Преди броени дни ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в ЕП и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел получи изключително престижна награда от Европейската асоциация на агенциите по комуникации. Журито й връчи приз за силния й ангажимент и продължаваща работа за борба с насилието срещу жените.

"Цялата организация на Жени ГЕРБ подкрепя Мария Габриел. Имаме желание да организираме поредица от форуми във всички области в страната, с участието на всички неправителствени организации, работещи в тази сфера. Идеята е темата за домашното насилие, упражнявано над жените, да се държи високо - на гребена на интереса. Нека направим така, че през септември тези форуми да стартират. Благодаря на премиера Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че ни гласуват пълна подкрепа в тази посока", заяви по време на посещението си във Варна Ирена Соколова.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.