iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Защо ли Димитър Колев е разтревожен от липсата на транспортна схема в община Перник?

Димитър Колев на заседание на Общински съвет-Перник

Голямо безпокойство буди проблемът с транспортната схема на община Перник. Това заявява днес пред Агенция “Фокус” народният представител Димитър Колев. От агенцията припомнят, че пернишкият депутат е член на парламентарната комисия по транспорт.

„От години се нуждаем от нова, усъвършенствана транспортна схема, но общинската администрация сякаш не иска да разбере проблемите на хората. Дадоха се не малко пари от общинския бюджет на столична фирма, която да разработи схема, която се оказа пълна с недоразумения и откровени глупости. Схемата така и не заработи”, е цитиран да казва Колев.

В началото на мандата си той имаше обичай да идва на заседания на Общинския съвет. Ако беше продължил практиката си може би щеше да е информиран, че общинската администрация се отказа от услугите на столичната фирма  и заради незадоволителен резултат от работата й договорените 15 000 лв за услегато по изготвянето на анализ и нова транспжртна схема не бяха платени.

 

Вероятно Димитър Колев щеше да бъде наясно и, че на 12 юни 2010 г. общинската администрация е депозирала предложение за нова транспортна схема, но и досега то не е обсъждано в Общинския съвет, а в постоянната му комисия по транспорт. Наскоро се провали и опитът да бъде създадена комисия с временен състава за разглеждане на транспортната схема.

 

Една от причините за това е тМотив на накои от съветниците – от групата на ГЕРБ беше очакваната дълго промяна в закона за автомобилните превози, подготвяна от парламентараната комисия по транспорт, на която Колев като народен представител, макар и сега независим, е член.

 

Пред „Фокус” той казва, че по отношение на транспорта между Перник и София той „вижда желанието на транспортното министерство да реши проблема с нерегламентирания транспорт, но за момента най-големият удар понасят жителите на околните села, вместо нерегламентираните превозвачи”. Не обяснява какво прави той лична, за да защити интереса на тези хора, част от тях и негови избиратели.

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.