iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жителите на Ковачевци искат информацията на оперативните програми да бъде на достъпен език

Жителите на Ковачевци искат информацията на оперативните програми да бъде на достъпен език 01_1422341996

Достъпна информация по оперативните програми на ЕС на достъпен за тях език искат да има жители на Ковачевци, съобщи народният представител от Реформаторския блок д-р Валентин Павлов след среща с ковачевчани.

Хората пожелали да им бъде организирана разширена среща-дискусия, която да им разясни как точно могат да кандидатстват с европроекти. В Ковачевци има земеделски производители и фермери, които отглеждат животни, но не смеят да кандидатстват с проекти за субсидии. Те нямат готовност за това или е страх, защото не знаят къде да почукат и към кого да се обърнат, за да им обясни човешки какво точно да направят, за да оформят разработките си. Най-голямото им желание е информацията да им бъде поднесена на максимално достъпно ниво, така че да я смелят и разберат.

Д-р Валентин Павлов се ангажира да им организира среща-дискусия с участието на представители на земеделското министерство до края на месец март. До момента в Ковачевци е имало такива срещи, но езикът, на който е поднасяна информацията бил недостъпен за жителите на общината, споделили хората и настояли да получават данните така, че да ги разбират. Те ще направят списък на хората, които имат нужда от разяснителна информация и ще го предадат на д-р Павлов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.