iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пожарите

Пожари

През изминалото денонощие са горели 23 пожара в района на Перник. Няма нанесени материални щети и пострадали хора. При всички е отбелязана като причина човешката небрежност при боравене с открит огън – запалени и оставени без наблюдение сухи треви и отпадъци. 
Над 1000 декара сухи треви и храсти са изгорели над радомирското с. Червена могила. Късно снощи пожарът е локализиран. Спасени са фургони и къщите в селото. Причината - запалени сухи треви от неизвестен извършител.
 
Напълно ликвидиран е пожарът, пламнал в брезнишкото с. Гигинци на 21 август. Унищожени са 256 декара иглолистна гора, 81 декара широколистна и стотици декари сухи треви и храсти. В гасенето му се включили 6 противопожарни автомобила от целия регион, водоноски, специализиран автомобил на Горското стопанство, горски работници и доброволци от селото. Пожарникарите не допуснали пламъците да засегнат Гигинския манастир, каквато реална опасност съществуваше. Причините за предизвиканото огнище не са установени, но се води разследване.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.