iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пращат ни на кино за 3 лева

Кино в Перник

Месец на българските филми започна в Перник. Пътуващото кино на Андрей Слабаков се установи в сладкарницата на Общинския младежки дом след споразумяване с общинската управа.  

Освен че възражда начина да се гледат филми като  едно време на гола поляна с подвижен прожекционен апарат, колоритният актьор и режисьор връща традицията и на пътуващото театро. Заедно с филма, който прожектира, той води и актьори, които са снимани в него.

Снощи безплатно беше показан филма на Слабаков „Хиендемит“ със съпругата му Ернестина Шинова в главната роля. Петъчната кино вечер откри зам. кметът по културата в Перник Ненко Темелков, който от години мечтае за кино в града.

Днес с билети от 2 и 4 лева  може да се гледа  „Прогноза“ с Юлиян Вергов.  Той се е обещал да дойде в Перник заедно с Део.

На 18 март ще бъде показан „Лов на дребни вещици“ с Мариан Вълев, а на 19 март – „Аспарух“ със Стойко Пеев.

Билети може да се купят  всеки ден от 10 до 17 ч. или 2 часа преди началото на филма. Входът за ученици и пенсионери е 2 лв., а за всички останали – 4 лв.

Перник си има кино. Помещението на някогашното кино "Кракра", макар и отдавна продадено, все още не е превърнато в нещо друго. Струва си приватизационния договор да се ревизира и да се направи опит да се развали.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.