iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Престъпленията в Перник - полицейски бюлетин 4.04.2011г.

Престъпленията в Перник - полицейски бюлетин 4.04.2011г.

Перник.  Кражба на акумулатори е разкрита от криминалисти на Пъро РУ „Полици” Перник.
На 25 март е бил подаден сигнал в полицията, че от двора на бившия хлебозавод в гр. Перник са откраднати 16 акумулатора от паркирани товарни автомобили. В резултат на предприетото разследване и проведените оперативно-издирвателни работи са установени извършителите – 22-годишния С.О. и К.А./24 г./, двамата от гр. Перник. При извършено претърсване на адрес в областния град, са намерени и иззети 9 броя акумулатори. С.О. е бил задържан за 24 ч.
Работата по започнатото досъдебно производство продължава.


* 28-годишен перничанин ще бъде обвинен за кражба на МП3 – плейър.
На 18 март, в гр. Перник, ул. „Бенковска”, от лек автомобил „Рено 19” е бил откраднат МП3 – плейър марка „Сони”. След започнато разследване, служителите на реда влезли в дирите на извършителя, 28-годишния М.В. от гр. Перник
Работата по документиране на случая продължава.


* Две бързи производства за шофиране на автомобил след употреба на алкохол са започнати от служители на Първо РУП – Перник.
- На 02 април, около 21,05 ч. в гр. Перник, на ул. „Софийско шосе” е спрян за проверка л.а. Форд „Фиеста”, управляван от 32-годишния Й.Б. При изпробването му с алкотест „Дрегер”, уредът  отчел 2,30 промила. Мъжът отказал кръвна проба и е бил задържан за 24 ч.
- На следващия ден, около 21,10 ч. на ул. „Ю. Гагарин” в областния град е спрян за проверка л.а. „Ауди”, шофиран от перничанина С.Т./26 г./. 1,70 промила алкохол в кръвта е отчел уреда при направената му проба. Мъжът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.


Радомир. 100 кутии цигари без бандерол са иззети от служители на РУ „Полиция” Радомир.
Органите на реда проверили търговски обект – магазин за хранителни стоки в с. Извор, стопанисван от 37-годишната Е.М. от гр. Перник. От обекта са иззети 100 кутии цигари без акцизен бандерол. Съставен е бил констативен протокол и е уведомена Митница София.


* 34-годишна столичанка се отървала само с порезни рани, самокатастрофирайки с лек автомобил.
Инцидентът е станал на 01 април, около 16,00 ч. на пътя Перник – Радомир, в местността „Арбанаси”.  Лек автомобил „Пежо 206”, управляван от 34-годишната И.В. от гр. София, загубила контрол над автомобила и се ударила в крайпътни дървета. В резултат на това са нанесени значителни материални щети на колата, а водачката се отървала само с порезна рана на дясната ръка. Съставен й е акт по Закона за движение по пътищата.


Пожари. На 30 произшествия са реагирали огнеборците от региона през изминалите почивни дни. В два от случаите са гасени пожари с материални загуби, две са били лъжливите повиквания и 26 пожарите в сухи треви и отпадъци.
- 15 декара иглолистна гора и 350 декара сухи треви и храсти са унищожени при пожар в брезнишкото с. Звала. Причината е небрежност при боравене с открит огън – запалена и оставена без наблюдение суха трева. Пожарникарите спасили от изпепеляване голям горски масив.


- 400 декара лесонепригодни площи и 15 декара широколистна гора са изгорели в земенското с. Беренде. Причината отново е небрежност при боравене с открит огън.
От  Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Перник припомнят, че паленето на сухи треви и храсти е забранено. Безконтролната дейност на хората не рядко води до пожари с големи материални щети както в горския фонд, така и в жилищни и стопански сгради. Санкциите за нарушителите са от 200 до 2 000 лв., ако не подлежат на наказателна отговорност.


 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.