iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Признаха си за продадени общински имоти

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Общо от разпореждане и продажби на общинска собственост за 4 години  Община Перник е получила 7 585 051 лв. Това съобщи заместник-кметът Малин Стоилов, който отговаря за управлението на общинската собственост. Днес дирекцията „Икономическо развитие и управление на собствеността” и общинските предприятия „СУОС”, „Пазари” и „Спортни имоти” отчетоха резултатите от своята дейност през изтичащия управленски мандат.
Само от наеми за периода 2007 – 2011 г. Община Перник има приходи от  2 804 718 лева в резултат на 881 сключени договора. От заварените от предходния период са прекратени отношенията с 240 наематели. Прекратена е съществулата практика да се сключват договори за наем за по 6 месеца и сега имотите се отдават за по 5 години с право на пръдължаване на договорите за още толкова. Общината в Перник е завела 72 съдебни дела срещу некоректни наематели.
За периода са реализирани  384 сделки. Сред изтъргуваните имоти общинска собственост са 10 жилища, 2 търговски обекта и много терени, както и право на строеж и други ограничени права. В актива си „Общинска собственост” вписва и проведените 29 търга за продажби на терени и сгради на стойност 3 963 243 лева.
В бюджета на общината са влезли още 325 964 лв. по договори за концесии върху общински имоти.  1 958 140 лв. са приходсите от от учредени  държавни концесии на територията на община Перник, които са главно кариери за добив на строителни материали.
Сериозни приходи планираше Община Перник от продажбата на имоти в обособената индустриална зона край града. Въпреки проявеният интерес от значителен брой инвеститори до сделка не се стигна и имотите продължават да са общинска собственост. На този етап в границите на индустриалната зона има 350 дка, които могат да се продават и на части. Самата зона може да се разрастне до 750 дка.
 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.