iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор и Левски се отърваха с глоби по 1000 лв.

“Миньор” и “Левски”

Дисциплинарната комисия на БФС глоби “Миньор” и “Левски” по 1000 лв. за хвърлени предмети на мача в Перник (0:0). В докладите липсва свастиката в “синята” агитка, затова и няма наказание. За подобно нещо “Левски” отнесе 1 среща лишаване от домакинство и санкция от 37 500 лв. преди 2 г. В БФС чакат мнение от МВР, за да вземат евентуално решение по раняването на 17-годишния “син” фен Алекс.

А дискусията по случая тече вече три дни. “Позицията на ОДП-Перник, че момчето е ударено от камък, а не от сачма, е изгодна за самата полиция - заяви шефът на “синия” фенклуб Владимир Владимиров. - Защото иначе трябва да отговаря защо е допуснала внасянето на бойна прашка или въздушна пушка на стадиона. Лицето в униформа, което използваше електрошок срещу хора, които се опитваха да успокоят публиката, е разпознато и ще бъдат пуснати жалби.”

Директорът на ОД на МВР-Перник комисар Валентин Димитров пък обяви: “Вероятно феновете на “Левски” са увивали бомбички около тестисите си, за да ги внесат на стадиона. Само там не сме проверявали.”

Полицията продължава да работи по случая, като една от разработваните версии, че Алекс е пострадал от камък в бомба, хвърлена от “сини”. А фенът, който се отърва с три шева на главата, смята, че е пострадал от предмет, запратен или изстрелян от близкото възвишение. Още се нищи записите от камери на стадиона. Възможно е тепърва да бъдат арестувани фенове на “Левски”.

Пернишкият районен съд глоби с 350 лв. 20-годишния перничанин Г. П. и му забрани година да гледа мачове на живо. Причината - опитал се да влезе пиян на стадиона. Същата санкция, но с глоба 300 лв., получи перничанинът Е. В. (26 г.), изведен за непристойно поведение. / Труд

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.