iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бизнесменът Спас Русев от Перник влиза в Левски

Бизнесменът Спас Русев от Перник влиза в Левски 07_1467949958

Поне де юре в Левски влиза нов силен човек - Спас Русев, като милионерът спечели търга за "Виваком“ в Лондон. Компанията е генерален спонсор на "сините“, а се предвижда на общото събрание в понеделник да придобие около 33% от акциите, с което ще има водещ дял в клуба.

Връзката с Русев явно е планирана. Едва ли е случайно насрочването на събранието 4 дни след търга. А в петък на "Герена“ царяха нерви, вероятно провокирани от намесата на Панос Германос в наддаването за "Виваком“...

Засега на "Герена“ усърдно крият дори дали е възможно Русев лично да вземе акциите, или ще действа чрез новата си фирма. Нямат потвърждение и прогнозите, че милионерът от Лондон ще се включи пряко чрез пост в новото ръководство на Левски от понеделник. Но за "Виваком“ се пазят позиции и в надзорния, и в управителния съвет на клуба. На среща ще се обсъждат последните детайли, а всичко трябва да бъде гласувано на сбирката на около 1200 акционери в НДК. Присъствие на Русев на събранието? Също няма потвърждение. Нищо чудно милионерът да остане зад кулисите.

Но на "Герена“ цари оптимизъм. Водещ акционер в клуба става човек, смятан за един от най-силните лобисти в Европа, с необятни контакти, стигащи до президенти, премиери и кралски фамилии. И - ясно е, макар и без конкретика - с много едро състояние. Способен е да уреди нови рекламодатели, да се вдигне бюджетът, както и заплатите за нови звезди, но - развитието предстои.

Русев е фен на футбола, най-вече на Челси, но има стара връзка с Левски. Той присъства още на церемонията за 80-годишнината на клуба през 1994 г. Появи се за мачовете с Челси през 2001-ва и 2006-а в Лондон, както и за двубоя с Ливърпул на "Анфийлд“ през 2004-та, когато бе в един хотел с отбора - "Радисън“. Преди 14 г. Русев организира парти в дома на ирански бизнесмен в Лондон и покани Наско Сираков, Станимир Стоилов и Георги Иванов. Милионерът се познава лично с (почти) всички "сини“ фактори в последния четвърт век. Преди няколко години му предлагаха да се включи в Левски, но тогава отказа.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.