iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ФК "Металург 1957" се завръща

сн. a-pfg.com

Перничани вече освен на Футболен клуб „Миньор“ ще могат да се радват и на още един отбор, а именно така обичания „Металург 1957“. Преди няколко дни в съда са били подадени документи за регистрация сдружение с нестопанска цел и обществена полза.
В управителния съвет влизат председателят на Общинския съвет в Перник Владислав Караилиев, бизнесмените Димитър Мирчев и Иван Анев. Сред учредителите са и Румен Искренов и Виктор Сергиев.
Председател на Управителния съвет на клуба ще бъде Мартин Иванов. Той е футболист на „Маниш”. Играл е и в други отбори. Освен това има и собствен бизнес – върти кафене и автоборса до хотел „Зора”.
Новият футболен клуб ще тренира и ще играе мачове на стадиона в кв. „Изток”, който и без друго се казваше „Металург”. Вече са събрани 20 футболисти и предстои да бъдат картотекирани към клуба. Треньор на „Металург 1957” ще бъде Емил Милчев.
Ще развиваме силна детско-юношеска школа, е категоричен кметът Ивайло Иванов.
Старият „Металург”-Перник е създаден през 1957г. от сливането на “Строител”(1951) и “Торпедо” (1953). През 1997 г. завършва на трето място в Б-група и се класира за А-група. Рекордьор на отбора със 166 мача и 90 гола е Борис Сергиев.
Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.