iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Габровци победиха "Миньор" Перник на волейбол

Габровци победиха "Миньор" Перник на волейбол 12_1418629448

Мъжкият отбор на КВК Габрово (Габрово) беше домакин и победи Миньор (Перник) с 3:2 (25:22, 21:25, 32:30, 24:26, 15:12). Отборите играха мач от деветия кръг на Суперлигата Бачково – изворна вода, в местната зала Орловец.

Така габровци постигнаха първа победа в шампионата, като със седем загуби и пет точки се намират на осмо място в класирането. КВК Габрово обаче има и мач по-малко, поради отложена среща с ЦСКА, като крайният резултат може да доведе до нови промени в таблицата. Съставът на Миньор пък записа осма загуба, като с една победа и актив от 4 точки завърши на девето място след есенния дял от първенството.Мачът започна равностойно, но домакините успяха да се мобилизират и натрупаха преднина в края на първия гейма. Така, това им помогна да спечелят първата част с 25:22.Във втората част момчетата от Габрово стартираха по-убедително, с блок на Биширов и няколко точкови, негови атаки. Гостите от Перник обаче се концентрираха и изравниха при 5 -5 и взеха първото техническо прекъсване (7-8). Второто техническо прекъсване отново дойде при точка преднина за домакините (15-16). Перничани успяха да увеличат преднината си в крайната фаза на гейма и го взеха с 21-25.Много добро представяне в третия гейм направи Стефан Иванов от отбора на Габрово, като записа няколко точкови атаки и това им помогна да водят в резултата до 13-10. След това състезателите на Миньор успяха да изравнят, като габровци допуснаха доста грешки. По същия начин, както във предната част, гостите поведоха до 24-21, но този път габровци успяха да изравнят с отлична игра в атака и в защита, до 24-24. Така надиграването в гейма започна, като и двете страни си разменяха точка след точка. При 31-30 атака в аут, на играч от Миньор, донесе заветната точка в гейма за габровци и те го спечелиха (32-30).В четвъртата част гостите водеха в резултата, почти през цялото време, но Габрово успяха да стопят изоставането си ( 21-21). Те се задържаха в резултата до 24-24, но Миньор успяха да вземат гейма (24-26) и да вкарат мача в тайбрек.

Решаващата, пета част започна добре за КВК Габрово, като водеха до 6-4, но гостите успяха да изравнят ( 6-6 )и дори поведоха. Смяната на полетата дойде при 7-8 за Миньор и те продължиха серията си от точки (7-10). Домакините показаха изключителна концентрация и успяха да изравнят и дори да поведат, с четири последователни блокади. Те успяха да задържат преднината си и взеха гейма и мача (15-12).

Най резултатни за Габрово станаха Стоян Вулджев и Красимир Стефанов с по 23 точки. За Перник с най-голям актив завърши Владислав Божиков с 25 точки.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.