iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Ангелов подкрепи доизграждането на спортна площадка

Иво Ангелов подкрепи доизграждането на спортна площадка 02_1424073500

Младежкото обединение на БСП организира неделен флашмоб срещу прекратеното строителство на спортна площадка в квартала. В инициативата се включиха повече от 60 млади хора от кв. „Димова махала” и „Хумни дол”.

Събитието беше подкрепено от световния и европейски шампион по борба и спортист на България за 2013г. Иво Ангелов, който беше посрещнат с бурни аплодисменти. Според него спортът в града трябва да е приоритет и освен обсъжданата площадка е необходимо да бъдат изградени и други спортни съоръжения, за да имат възможност младите хора да спортуват.

По думите на активиста на Младежкото обединение от квартала Даниела Борисова началото на строителството на спортната площадка е от 2011г., като до момента е изградена голяма част от обекта. За съжаление за тази година съоръжението е отпаднало от обектите на общината за изграждане, поради което младите хора настояват списъкът на капиталовите разходи, приеман от Общинският съвет, да бъде преразгледан и да бъдат заделени средства за довършване. Младежите стартираха и подписка, в която само за половин час се включиха близо 100 души от квартала. На събитието присъстваха общинските съветници от БСП Николай Николаев, Мариана Крумова и Милена Милошева, които поеха ангажимент да поставят въпроса на предстоящата сесия на Общински съвет – Перник.;

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.