iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Ангелов спечели финала на държавния личен шампионат в Сливен

Перник Иво Ангелов

Тимът оглави класирането с 69 т. Техни подгласници станаха отборите на „Васил и Георги Илиеви" и „НСА - Академик" с по 57 т.Иван Иванов (120 кг) стана абсолютен шампион, като в големия финал надделя над победителя от по-долната категория и световен шампион Елис Гури с 0:2 части.

Европейският вицешампион Иво Ангелов спечели финала на държавния личен шампионат в Сливен , надделявайки над световния шампион за юноши Александър Костадинов в категория до 60 кг.

„Ловеч" спечели отборната титла „Атанас Комшев" на държавния личен-отборен шампионат по класическа борба в Сливен.

Очаквания с интерес финал при 96-килограмовите между Гури и Калоян Динчев, бронзов медалист от световното през 2006-а, не се състоя, тъй като Динчев не излезе на тепиха и Елис бе обявен за победител.

Световният и европейски шампион Христо Маринов безпроблемно спечели срещите си, а на финала дори и с аркада победи Боян Загоров, с което триумфира при 84-килограмовите.

Бронзовият олимпийски медалист Явор Янакиев , който е кум на перничанина Иво Ангелов, остана без медал. На четвъртфиналите в кат. до 74 кг той отстъпи на бъдещия шампион в категорията Илиян Георгиев, а после в спор за бронза претърпя ново поражение от Даниел Александров.

При най-леките до 55 кг шампион стана Венелин Венков, а в кат. до 66 кг титлата спечели Емилиян Тодоров.Отборът на „Ловеч" спечели 6 от възможни 7 титли, като в надпреварата се включиха всички национали за разлика от предишния ден в свободния стил. 

Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.