iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изненадващо Миньор загуби от Доростол

Миньор Перник загуби от Доростол силистра в контрола

Миньор Перник загуби с 1:2 от Доростол (Силистра) в приятелска среща, част от лятната предсезонна подготовка на двата тима. Перничани контролираха играта пред рехавата публика, но допуснаха някои грешки в отбрана, които им струваха скъпо днес.

Треньорът на Миньор Стойчо Стоев заложи на следните 11 като титуляри за тази проверка: Чворович, Джемал, Михов, Стойчев, Христозов, Траянов (к), Кацимерски, Василев, Окечукво, Тодоров, Аджов.

Втори мач за новия сезон изигра капитанът Ванче Траянов, който успешно се възстановява от контузия. Като титуляри започнаха и привлечените от разпадналия се Пирин Иван Михов и Костадин Кацимерски.

Първата възможност в мача дойде в 9-ата минута. Тогава Аджов получи добро центриране, но ударът му с глава мина встрани от вратата. В 20-ата Кацимерски също пробва с глава, но пак топката не навести вратата на Доростол.

Противно на логиката отборът от Силистра поведе в резултата в 29-ата минута. След един безмислен фаул на перничани в близост до тяхната врата, топката бе изсипана пред Чворович, където Дарин Андонов я засече с глава за 1:0 за Доростол. Такъв остана резултатът и до края на полувремето.

В началото на втората част Том и Павлов се появиха на терена на местата на Кацимерски и Тодоров. Тези смени пораздвижиха играта на Миньор и момчетата на Стойчо Стоев стигнаха до изравнителен гол в 47-ата минута. След много добра комбинация на ”чуковете” капитанът Ванче Траянов с хубав удар от пеналта намери мрежата на Доростол за 1:1.

Радостта на перничани обаче трая едва 4 минути. В 51-ата Доростол открадна една топка в центъра и след бърза контраатака Мехмед отбеляза за 2:1 в полза на тима от Силистра. До края капитанът на Доростол Стефан Дончев бе изгонен в 67-ата минута, но това не помогна на Миньор да се добере до хикса и резултатът остана непроменен до края.

 

Източник: minyor.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.