iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Картофени медали за шахматисти шампиони

Шахматно поле

Медали със стойността на пакет чипс с бонус са дали на двукратните шампиони на страната при юношите по блиц и ускорен шахмат Любомир и Ради Данови. Те получили като награди „златни" медали на стойност по 2,60 лева единия - съобщи за специална пресконференция днес президентът на клуб ГШК „Юри Бендерев" 1912 Първан Аспарухов, който е и личен треньор на Любо и Ради. Пресконференцията, която трябваше да отчете суперуспехите на пернишкия шахмат се превърна в търсене на изход от безпаричието, което е обхванало клуба. За самото състезание половината пари са осигурени от клуба, а другата половина от родителите на състезанието. Сметката на петимата шахматисти за осемдневния им престой в Пловдив е около 1300 лева.
В същото време от спортното министерство за цялата минала година клубът по шахмат е получил общо 360 лева. На самото състезание е имало награди само за златните медалисти в класическия шах, които са получили по един велосипед за награда. Спортният шеф в общината Иво Денов заяви,че шахматният клуб е един от значимите спортни клубове в Пернишко и общината ще направи всичко възможно да награди двамата участници. Награди обеща и директорът на училището, в което учат шахматистите - 5-то СОУ „П.Р.Славейков" Георги Стоянов.
Иначе всички са доволни от представянето както на Ради и Любо Данови, които, както вече ви съобщихме взеха общо четири златни медала от държавното първенство, така и на по-малките пернишки шахматисти , които също са играли там и са се класирали както следва:
До 10 г. Кристиян Чомаков 18-ти от 29 участника на класически шахмат
До 12 г.Йоан Симеонов 49-ти от 60 участника на класически шахмат
До 16 години Георги Николаев 18-ти от 36 на класически шах, 14-ти на ускорен шах и 21-ви от 36 участника на блиц. 
Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.