iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Левски Волей и Миньор се класираха за републиканското първенство

Левски Волей и Миньор се класираха за републиканското първенство 03_1362381357

Левски Волей (София) и Миньор (Перник) се класираха за републиканското първенство за юноши старша възраст, което ще бъде в Добрич и Перник от 3 до 8 март. Двата тима спечелиха последните две квоти за финалите, от заключителната квалификация в зала Сиконко в София, в която участваше и Хебър (Пазарджик). За съжаление на волейболистите от Пазарджик те не успяха да реализират победа в състезаниетоа, като отпаднаха от по-нататъшно участие. Получиха се много интересни битки, като напред продължиха Сините и Жълто-черните, които не са пропускали финали на държавно първенство в последните години.

Резултати: Миньор - Левски Волей 3:2 Левски Волей - Хебър 3:1 Миньор - Хебър 3:2 Така волейболистите на Левски Волей отиват в Добрич, където ще бъдат в компанията на отборите от група А. Миньор се присъединява към тимовете в група Б, чиито домакин е именно Перник, а Жълто-черните ще играят в собствената си зала. Припомняме, че за пръв път републиканското първенство ще се проведе по нова формула, като 12-те финалисти са разделени в две групи по 6, съответно в Добрич и Перник. След изиграване на мачовете в предварителните групи, финалната четворка е насрочена за 15 и 16 май в столичната зала Христо Ботев.

Двете групи за републиканското първенство за юноши старша:

Група А - Добрич, зала Добротица Пирин Балканстрой (Разлог) Виктория Волей (Пловдив) Славия (София) Монтана (Монтана) Добруджа 07 (Добрич) Левски Волей (София)

Група Б - Перник, зала Борис Гюдеров Марек Юнион-Ивкони (Дупница) ЦСКА (София) Нефтохимик 2010 (Бургас) Локомотив (Пловдив) Черно море БАСК (Варна) Миньор (Перник) 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.