iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


“Миньор” (Чикаго) победи “Кънекшън” в Чикаго

“Миньор” (Чикаго) победи “Кънекшън” в Чикаго 10_1413975069

В Деня на Перник най-силният изцяло български футболен отбор в чужбина “Миньор” (Чикаго) постигна драматична победа с 2:1 над лидера във временното класиране “Кънекшън” в първенството на „Метрополитан Сокър Лийг”. Тона съобщи Николай Василев.

“Чуковете” успяха да нанесат първа загуба на украинския отбор от началото на сезона. Мачът започна с натиск на “винкелите”, след изпълнение на тъч от ляво Николай Янев подаде на Ивалин Гунчев, който видя тичащия по дясното крило Пламен Пенев и му я пусна пас по конец.

Бившият юношески национал Пенев овладя и напредна към средата на терена и със силен удар в стил Емил Костадинов, разтресе горната греда, като само късмета спаси украинския вратар в тази ситуация. Малко по-късно Андрей Василев навлезе опасно в наказателното поле на противника и беше избутан грубо отзад и повален на земята, но съдията остана безмълвен. Първото полувреме завърши при резултат 0:0.

С подновяването на играта дясното крило на “Кънекшън” излезе на позиция сам срещу Мартин Митев, но македонецът показа класа и спаси опасния удар. Последва светкавична контраатака, при която Дидо Радев подаде на Ивалин Гунчев, той проби от ляво и центрира средно висока топка в малкото наказателно поле на противника. Там намери отлично пласирания Пламен Пенев, който стреля от волле с левия крак и направи 1:0.

Десет минути по-късно се получи карамбол в наказателното поле на “чуковете” и левия бег Стефан Златев игра неумишлено с ръка, като топката отиваше директно във вратаря Митев, но съдията реши да отсъди дузпа. Стражът на “Миньор” Чикаго Мартин Митев хвана ъгъла, но топката му мина под плонжа и резултата беше изравнен 1:1. На следващата атака имаше идентична ситуация и игра с ръка на украинец в собственото наказателно поле, но съдията остана безмълвен за втори път в ущърб на българите.

След 77-та минута в рамките на пет минути Ивалин Гунчев проби няколко пъти от ляво, но десния защитник го спираше с цената на груби нарушения и след два жълти картона, получи червен. Веднага след изгонването на играча на “Кънекшън”, Гунчев подаде къс пас към Николай Янев, той центрира хубаво в наказателното поле, където Стефан Златев, изскочи зад защитата и в стил Йорадан Лечков насочи с глава, тя направи красива парабола и влезе неспасяемо в горния десен ъгъл за 2:1.

До края на мача Дидо Радев имаше добра възможност да отбележи от малката пелантерия в наказателното поле, но стреля над вратата. “Първо искам да поздравя цял Перник и всички, който обичат Перник по случай празника на града. Радвам се, че точно днес постигнахме тази хубава победа. Винаги сме играли много добре, но все нещо ни липсваше в завършващата фаза. Този мач се изигра перфектно и нямам абсолютно никакви забележки към футболистите.

“Кънекшън” е отбор, който не познаваше загубата този сезон. Днес показахме, че сме по-добри от тях и заслужено победихме. Момчетата знаеха, че този отбор е много добре физически подготвен, задържа топката и се възползва от най-малките му грешки. Ние бяхме безупречни в защита, много добри в нападение, халфовете добре се движеха и си покриваха зоните. Нямам забележка, това е един от мачовете след който е хубаво да се анализира. След тази победа вече пак всичко зависи от нас, надявам се в оставщите два мача да се поздравихме с победи и да отидем на бараж.”, каза старши-треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов. Тази неделя от 3:00 часа следобяд на , “Миньор” Чикаго приема “Интер”. Припомняме ви, че “винкелите” победиха в първия мач като гости италианците с 5:1.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.