iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор готви изненада за мача с Левски

изпълнителният директор на Миньор генерал Йордан Димитров.

„Голямата изненада готвим и за мача с Левски, но нея ще я запазя в тайна.”, това обяви на пресконференция преди мача с Калиакра (Каварна) в събота изпълнителният директор на Миньор генерал Йордан Димитров.

 Той обясни ситуацията около проблемите с водата, които имаше клуба преди домакинството на Калиакра от 20-ия кръг на българската „А” футболна група, като изрази недоволство от публикуваните неверни информации, че срещата е под въпрос.

„Убеден съм, че всичко това бе умишлено, за да се разстрои отбора. Този клуб не е на г-н Вангелов или ген. Димитров. Той е на феновете в Перник. Искам да подчертая, че не ние, а Община Перник е собственик на стадиона. Ние нямаме задължения към ВиК – Перник. Оттук нататък вие си направете изводите дали има кампания, настройваща обществеността срещу клуба. Това е все едно да дойдат в една детска градина или училище и да спрат водата.”, обясни г-н Димитров.

Той сподели, че  лично се обадил на кмета на Перник Росица Янакиева и я попитал защо не се плащат сметките и какви са причините за всичко това. „Бил съм кмет и ми е ясно, че сега отново ще започне кампания за избори и ще завалят едни обещания за нов стадион, за асфалтиране на пътя и т.н.” каза още изпълнителният директор на Миньор.

Той събщи, че е внесъл в Общината четири докладни записки с предложения за подобрения на стадиона, но не е получил никакъв отговор. Ген. Димитров припомни, че до момента собственикът на клуба Никифор  Вангелов е инвестирал собствени средства в размер на около 800 000 лв. за нов терен и съблекални, за нови помощни терени и др.

„Аз съм помолил тези средства да бъдат приспаднати от наема, но от три години Общината не подписва тези протоколи и съответно – не признава направеното от нас. Сега сигурно ще трябва да мерим с линия чимовете и да вадим напоителната система, за да покажем как сме я инсталирали и как работи”, допълни къде на шега, къде не директорът на „чуковете”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.