iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор играе с елитни отбори в Турция

Автобусът на Миньор Перник снимка: Интернет
Поради липса на нормални терени и тежките атмосферни условия, отборът на Миньор замина по-рано за своя подготвителен лагер в турския курорт Алания с 27 футболисти. 
Преди това имаше две тренировки  в столичния квартал „Драгалевци“. Възпитаниците на Стойчо Стоев трябваше да пътуват с коли до Драгалевци за последната тренировка преди лагера, тъй като клубният автобус бе замръзнал.
Преди заминаването за Турция договори с Миньор подписаха четирима футболисти. Завърналият се от Кипър Венци Василев, юношата на Шалке Камен Хаджиев и алжирците Сабри Бумелха и Фарид Бенрамдан вече официално са играчи на клуба. Крум Бибишков се очаква да парафира след връщането на Миньор от Алания.
Промяната в подготвителния план провали планираните контроли срещу Локомотив (Сф) на 2 февруари и срещу Пирин (ГД) на 31 януари. Затова пък в Алания Миньор ще играе само с елитни отбори.
Вече са ясни 5 от съперниците на "Миньор" в Турция.
Първият им мач е в петък с  грузинския "Колхети", след който им предстоят срещи с румънския "Дачия",  "Торпедо" (Жодино) от Беларус, "Насаф" от Казахстан и "Тираспол" от Молдова. В плановете на спортно-техническото ръководство е на място да се осигурят още две проверки.

 

Треньорът на Миньор Стойчо Стоев даде интервю за клубния сайт, свързано с първия етап от подготовката на тима. Стоев сподели мнението си около тренировъчния процес и  лагера в Турция и заяви, че селекцията е почти на 100% приключена.

- Господин Стоев, каква е оценката за първия етап на подготовката на Миньор?

- На този етап бих казал, че оценката е добра, като се има предвид, че изпълнихме планувания обем на работата във физически аспект. Единственото негативно е, че от три контроли успяхме да изиграем само една, защото другите две отпаднаха заради метеорологичните условия. Надявам се сега в Турция, където имаме заявени 6-7 контроли, да успеем да достигнем и това, което все още ни липсва.

- Каква оценка давате на самите футболисти като физическа подготовка?

- Добра, в интерес на истината съм доволен от старанието им и от участието им в тренировъчния процес. Знаем, че първият етап от подготовката е най-тежък за тях, но аз определено съм доволен.

- Колко време ще продължи лагерът в Алания?

- Предвидени са 16-17 дни. Заминаваме малко по-рано, защото в България няма условия за тренировки. Оставаме там до крайната дата по план. На 18-ти трябва да сме си в България.

- По-конкретно – с кои отбори ще играете с контроли?

- Като имена все още не мога да ви ги кажа, но иначе съм наясно. Първата контрола ни е на 3-ти февруари с грузински отбор, участващ в тяхната Висша лига. Не мога да ви кажа точно как се казваше. След това имаме отбори от Румъния, Молдова, Узбекистан, Беларус – може би два тима от висшата лига на Беларус. Желаех, и организаторите са го направили – да играем само с елитни отбори.

- Като селекция – кои от привлечените играчи остават, кои преподписаха договори?

- Надявам се тези, които са в момента тук и, които искам, да останат в отбора. В процес на разговори са с ръководството, дано всичко да премине благополучно. Крум Бибишков все още няма сключен договор, с Венци Василев имаме уговорка и предполагам, че няма да има проблеми. Камен Хаджиев, с Фарид и Сабри – двете момчета от Франция, сме се уговорили. Надявам се те да подпишат. Другите две момчета от Франция ще ги видя в първите контроли в Турция и тогава ще преценя.

- Други футболисти ще бъдат ли привличани?

- Не, само в изключителен случай – ако има някой, на когото знаем добре футболните качества, но се съмнявам, тъй като ние се прибираме една седмица преди началото на първенството и трябва аз да съм наясно с какъв потенциал разполагаме.

- Какво е бъдещето на Чворович?

- Чворович си е състезател на Миньор и си е тук.

- Какво да очакваме от Миньор през пролетта? Какви са амбициите, целите?

- Нека да не избързваме, все още сме в подготвителен етап. Нека да видим как ще минат контролите, как се представяме – чак тогава мога да бъда по-задълбочен. Моята работа е треньорска, аз не съм оракул, т.е. трябва да подготвя отбора да се представи по-добре от миналото първенство.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.