iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор изпусна Литекс с реми

Перник снимка: за хората и събитията - Миньор и Литекс

Миньор и Литекс направиха 2:2 в интересен мач от осмия кръг на „А“ група. Шампионите тръгнаха добре в мача, но накрая трябваше да се борят, за да не загубят двубоя.

Миньор е трети мач без загуба, и с отличната си игра зарадва Стадиона на мира, а можеше да стигне и до крайната победа съвсем заслужено.

Лоша шега на Литекс изигра ранното попадение. Още в 16-та минута Христо Янев центрира отляво и сложи топката на главата на Георги Миланов, и който се разписа от няколко метра.

След гола за гостите, играта малко се накъса от нарушения, извършвани от футболистите на Миньор. Това обаче в тактически план се оказа печелившо за перничани, които създадоха куп опасности в следващите минути. В 31-та минута бившият нападател на Литекс Крум Бибишков нацели гредата, а точно преди края на полувремето Миньор успя да изравни.

Ивайло Стоянов изненада защитата на „оранжевите“, която проспа центрирането на Милен Василев от корнер. При него Стоянов остана напълно непокрит и от три-четири метра реализира за 1:1.

След почивката играта продължи да е много интензивна, с бързи атаки и в двете посоки. Още в 50-та минута обаче бразилският вратар на Литекс Винисиус Баривиейра се издъни сериозно. Той тръгна напред, изби с глава извън границата на наказателното си поле, но след това тръгна да лъже Джилио Том, който му отне топката и вкара, за да изведе Миньор напред.

Изключително странен за опита на Светльо Тодоров пропуск стана факт в 64-та минута. Той от четири-пет метра направи по-трудното, овладя на крак, и стреля от воле, но би над вратата.

Все пак в 73-та минута натискът на ловчанлии и смените на Любо Пенев дадоха резултат. Тиаго Мирасема шутира от малък ъгъл, Чворович също му помогна максимално, за да влезе топката във вратата му за хикс – 2:2.

До края на срещата имаше предостатъчно време, но то работеше повече за Миньор, който пропусна няколко отлични възможности да вземе пълен актив от точки. Крум Бибишков и Явор Въндев на няколко пъти имаха шанс да изпратят Литекс към дома с празни ръце, но не успяха да предизвикат нова грешка на Винисиус.

Така Миньор взе точка от шампиона, а Литекс трябва да наваксва много, за да не губи повече позиции в следващите кръгове.

Миньор (Пк):

91. Чворович,  2. Божиков, 4. Христозов, 5. Стойчев, 7. Василев, 13. Стоянов, 17. Траянов (к), 32. Марков, 33. Евертон Том, 42. Брахими, 76. Бибишков, резерви: 1. Банков, 10. Павлов, 11. Илиев, 3. Михов, 15. Кючуков, 28. Въндев, 14. И. Цветков, 15. Окечукво,ст. треньор: Стойчо Стоев

Литекс:

31. Баривиера, 3. Занев, 5. Итуа, 6. Жос, 7. Янев, 8. Том, 9. Тодоров (к), 17. Г. Миланов, 21. Цветков, 22. Николов, 27. Цветанов, резерви: 30. Александров, 11. Мирасема,  14. Джерманович, 15. Флорес, 16. Попов, 18. И. Миланов, 19. Руменов, ст. треньор: Любослав Пенев

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.