iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Миньор", Перник падна от "Оборище"

"Миньор", Перник падна от "Оборище" 08_1408957974

„Миньор” загуби от "Оборище" в първия си домакински мач от новия сезон на Югозападната „В” ФГ. „Оборище”(Панагюрище) е с осигурени финанси и впечатляваща селекция, но пък в първия си домакински мач показаха,че и те могат да губят точки и завършиха наравно 1:1 срещу „Велбъжд”.

В тази среща домакините можеха и да спечелят, като показаха игра, чрез която в дълги периоди от мача притискаха гостите си в собствената им половина, но пък почти не стигнаха до реална голова ситуация, за която обикновено казваме,че е стопроцентова.В шестата минута на мача от около двайсетина метра Младен Стоев реши да стреля към вратата на противника в ситуация,в която всички очакваха центриране.

Ударът затрудни вратаря на „Оборище” Петър Дебърлиев, но той все пак успя да избие топката. Три минути по-късно Петър Петров, който най-сетне дочака жълтата си карта от Македония, с хубав пас изведе Дани Стефанов сам срещу Дебърлиев, но той реши да подава и сбърка, като даде възможност на противников защитник да изчисти не толково сполучливия му опит за центриране.

В 15-та минута обаче гостите се разминаха с гола. Георги Нетов проби отляво,стигна до аутлинията и сложи топката на крака на Даниел Младенов. За съжаление на футболистите на Костадин Ангелов крака на Младенов се оказа левия, а той не му върши особено качествена работа и ударът му мина на една педя вдясно от вратата, а Младенов беше на 7-8 метра от голлинията.

До края на полувремето определено по-добрият отбор на терена беше „Миньор”. Двете опасности през вратите бяха актив на пернишки нападатели. В 36-та минута Даниел Стефанов проби отдясно центрира хубаво и Антон Киров заедно със защитник на гостите легнаха във въздуха, търсейки топката. Киров я намери, но не намери рамката на вратата на Дебърлиев.

Четири минути по-късно Петър Петров центрира хубаво от корнер, Венци Бонев, който правеше поредния си дебют за „Миньор” стреля с глава, но топката рикушира в главата на защитник на „Оборище” и излезе в корнер. Втората част започна с опасност пред вратата на „Миньор”, когато Даниел Младенов стреля от 7-8 метра, но топката мина покрай вратата на Николай Младенов. Минута по-късно вратарят на гостите Петър Дебърлиев излезе твърде неориентирано доста далеч пред наказателното поле, наложи се да чисти топката с глава, а по-късно и да спасява вратата си с фаул, но от изпълнението на Младен Стоев след това не се стигна до гол, въпреки че Дебърлиев трябваше да се разтяга максимално, за да отбие удара на пернишкия нападател.

Половин час преди края на мача миньорци сътвориха последната си опасна атака. При нея Петър Петров центрира отляво, но Младен Стоев се размина с топката на пет метра от вратата на гостите. Последваха минутите на гостите, които им донесоха и успеха в мача. В 79-та минута Ели Маркес направи хубав пробив отляво, навлезе дълбоко в наказателното поле на миньорци и върна топката на неговата линия, там чакаше Денис Стоилов, който с хубав плътен удар прати кълбото в десния долен ъгъл на вратата на „Миньор”,за да изведе съотборниците си напред в резултата.

Миньорци се опитаха да сътворят нещо като натиск, но нещата не им се получаваха особено и до голова опасност не се стигна. В даденото от съдията Александър Костадинов четириминутно продължение Ели Маркес показа, че е играл в доста сериозни отбори и има чудесен поглед върху играта. Той видя, че Денис Стоилов е съвсем непокрит при една контраатака,намери го и за нападателя не беше трудно да вкара втория си гол в мача и на практика да го лиши от интрига, тъй като на всички беше ясно,че в оставащите две минути чудеса на терена няма да се получат. Така отборът на „Оборище” си тръгна с трите точки и добро настроение, а за миньорци останаха съжаленията,че са загубили един мач,в който бяха съвсем равностойни на противника и поуката,че дори и във „В” групата кратките разсейвания и загубата на концентрация се наказват с голове.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.