iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор победи Академик в Пловдив

Баскетбол Перник

Миньор спечели срещу "Академик" като гост в Пловдив с резултат 59:47. Баскетболистките от Перник натрупаха солиден аванс през втората част и успяха да удържат победата. Това е втората победа за миньорките в този сезон.
Първата част на двубоя бе крайно безрезултатен. Играта на баскетболистките бе далеч от каквото и да е ниво и след края й Миньор водеше с 5-4.
Втората част бе по-равностойна и интересна, но миньорки успешно направиха серия от точки и приключиха с 26-11.
В третата част перничанките поведоха с 18 точки, а Академик така и не успяха да намалят разликата и след 30 минути тя стана 15 точки. В последната четвърт пловдивчанки те от Академик се опитаха обърнат играта със силна игра и в няколко поредни минути намаллиха разликата до критичните 5 точки. Академик не издържаха на темпото и миньорки вкараха 6 поредни коша като решиха двубоя.
Най-резултатни за победителките с по 16 точки бяха Весела Ковачева и Катрин Величкова, а втората хвана и 12 борби за дабъл дабъл, съобщи подробности pernikmedia.net . Мария Светославова се отчете с 15 точки, а Моника Тодорова добави 7 и 8 борби. 
За домакините от Академик, Тони Николова завърши с 20 точки, Александра Василева 11 точки и 7 борба, а Хрисимира Янкова вкара 8 точки. 
Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.