iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор победи Славия на " Овча купел"

Отборът на Миньор (Перник) направи решителна крачка в борбата си за оцеляване, след като се наложи с 2:1 над тима на Славия. Срещата се игра на стадион „Славия” в София и бе от програмата на 17-ия кръг на родната „А” група. Въндев откри резултата в 8-та минута, Пеев изравни в 33-ата, а крайното 2:1 оформи Траянов в 69-ата минута.

Двубоят започна със силен удар от дистанция на Мансаров, който обаче попадна право в ръцете на Чворович.

Така се стигна до 8-та минута, когато, при една контраатака, Марков получи на десния фланг, след което намери технично Въндев в наказателното поле, който с десния крак изведе „чуковете” напред в резултата – 1:0.

В първите минути след попадението гостите продължиха да играят по-добре и в 13-ата минута можеха да удвоят преднината си, но ударът на Марков не намери очертанията на вратата. 5 минути по-късно Пеев също опита късмета си от далечна дистанция, ала и той не уцели вратата.

След преполовяването на първата част натискът на столичани стана осезаем и в 23-ата минута те можеха да стигнат до изравняване, ако не бе хладнокръвната намеса на Чворович след далечен изстрел на Радослав Димитров. Последваха пропуски на Христов и Пеев от тима на „белите”, както и един такъв на Янкович от Миньор, но нов гол така и не падаше.

В 33-ата минута Славия все пак материализира превъзходството си, след като Радослав Димитров центрира отдясно в наказателното поле, където оставеният непокрит Даниел Пеев с глава възстанови статуквото – 1:1.

След това попадение темпото на игра спадна и до края на първото полувреме зрителите не видяха повече интересни ситуации, освен един неточен шут на Петър Петров в 44-ата минута.

Втората част стартира с натиск на столичани и здрава защита на гостите, които разчитаха основно на контраатаки, за да затруднят Емил Петров. В 59-ата минута Георги Христов бе изведен сам срещу Чворович, нападателят стреля силно с левия крак, но стражът на „чуковете” показа страхотен рефлекс и спаси. В 68-ата пък Пеев шутира опасно от фаул, ала кълбото попадна право в обятията на Чворович.

Така се стигна до 69-ата, когато Костадин Марков центрира от фаул отдясно, кълбото премина през цялата отбрана на „белите” и попадна на главата на Траянов, който от няколко метра не сбърка, покачавайки на 2:1.

Този гол обърка тима на Славия, а гостите от Перник организираха още няколко мълниеносни контраатаки. Именно при една такава в 77-ата минута, Брахими шутира силно с десния крак, Петров блокира, кълбото отиде във Василев, който бе бутнат отзад от Генев, но реферът не посочи бялата точка. В 84-ата пък Брахими навлезе в наказателното поле, освободи се от защитника до него и стреля по земя към близкия ъгъл, ала кълбото срещна страничната греда.

До края на двубоя нови голове не паднаха и така Миньор се наложи с 2:1 при гостуването си на Славия.

След успеха перничани остават на 13-о място, като вече имат актив от 15 точки, на 2 от зоната на изпадащите. Домакините от Славия пък са 7-и с 26 пункта.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.