iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор разгроми Пирин с 2:0 и Ковачки ще спаси отбора от фалит

Миньор разгроми Пирин с 2:0 и Ковачки ще спаси отбора от фалит 03_1362376459

Миньор Перник се спаси от фалит и ще продължи участието си в "А" група. Както е известно, перничани щяха да обявят финансова несъстоятелност и да напуснат първенството, но в последните часове Христо Ковачки е спасил положението, като е обещал отново да инвестира в клуба до края на първенството.

По програма "чуковете" трябва да посрещнат в събота Пирин Гоце Делчев и ще играят единствено за победа, тъй като само трите точки може да ги извадят от дъното на класирането. Причината за неуредиците при перничани през последните месеци е липса на финансови средства.

След оттеглянето на Никифор Вангелов през миналото лято финансирането на клуба беше енигма и тежеше като камък, но сега Христо Ковачки се е заел със спасението на клуба.

Днес административният директор на Миньор Пламен Атанасов трябва да картотекира новите играчи на перничани, а след обяд отборът тренира и заминава за лагер преди двубоя с Пирин Гоце Делчев. Миньор (Перник) победи като домакин Пирин (Гоце Делчев) с 2:0 в мач от 16-ия кръг на „А” група. Мачът се игра пред около 2000 зрители на стадиона в Перник. Капитанът на Миньор Ивайло Цветков откри резултата в 9-ата минута, засичайки с глава центриране на Петър Петров от фаул. Това бе и първата по-опасна ситуация пред вратата на Пирин. В 39-ата минута Хазуров от отбора на Пирин удари греда. В 44-ата минута Томислав Павлов оформи крайното 2:0 за Миньор. 

Източник: gol.bg и fokus-sport.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.