iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор среща Видима – Раковски за старта на новия шампионат

Миньор - Перник в новия шампионат

Миньор Перник ще започне новия шампионат в А група с домакински мач срещу Видима-Раковски. Отборът от Севлиево се задържа в елита след изиграни два баража.

В отминалото първенство през пролетния дял мачът в Севлиево между Видима-Раковски и Миньор завърши 2 – 2, а през есента в Перник двубоят бе спечелен от “ Чуковете“ с 2 – 1.

Поради наказание с лишаване от домакинство за две срещи, наложено в края на миналия шампионат, срещата с Видима – Раковски ще се играе на неутрален терен, който ще бъде уточнен допълнително.

Шампионатът започва официално на 6 август. Точните дати на мачовете, обаче ще бъдат уточнени допълнително, а също така и началните часове на двубоите. Причината е, че все още БФС, Професионаланата футболна лига и професионалните клубове не са уточнили нищо с правата за телевизионните излъчвания.

Все още не се знае коя, или кои телевизии ще излъчват мачовете от новото първенство. Точните дати и часове на мачовете от съответния кръг ще бъдат съобразявани с телевизионните предавания. На този етап може да се каже само принципната дата за началото на новото първенство – 6 август.

Ето и програмата за I кръг:

Черно море – Монтана

Левски – Славия

Ботев (Враца) – Светкавица

Миньор – Видима-Раковски

Литекс – Берое

Лудогорец – Локо (Пд)

Локомотив (Сф) – ЦСКА

Черноморец – Калиакра

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.