iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор съсипа Монтана с 3:1

Миньор Перник емблема лого

Жълто-черните победиха отбора на Монтана пред собствена публика и записаха победа над един от най-стабилните отбори в “А“ група. Трите точки за играчите на Миньор донесоха Том, който откри резултата, и героят Брахими, забил 2 попадения в мрежата на гостите. За Монтана се разписа Луис Едуардо.
Мачът започна като Миньор поведе в резултата с първата си атака за мача. Василев опита неуспешно центриране, но топката пак попадна у него, той повтори упражнението и качи топката на главата на Том, а халфът с премерен удар матира Христо Иванов за 1:0 във 2-ата минута.
Първите 10 минути бяха много добри за „Чуковете”, които не даваха никакъв шанс на гостите дори да организират стойностно нападение. Монтана обаче показа, че също може да използва шансовете си и отбеляза изравнителен голв 12-ата минута. Янко Сандански центрира на задната греда от пряк свободен удар отляво, а Дюлгеров върна от аутлинията с глава към Луис Едуардо на дузпата. За голаджията на гостите не беше проблем да намери мрежата със силен удар от воле за 1:1.
След гола пак Миньор овладя центъра на терена и създаде няколко положения пред Иванов. Брахими и Том бяха изведени на добри позиции в наказателното поле на Монтана, но и двата удари бяха блокирани от защитници на гостите.
В 34-ата минута Миньор имаше шанс да поведе отново, но защитник на гостите изчисти точно пред главата на Ванче Траянов. 3 минути след това на терена се заформи истинско меле.Капитанът на Монтана Гаджев фаулира грубо Костадин Марков с двата крака отзад, Марков реагира остро без да удари Гаджев, който театрално се строполи на тревата. Съдията Радан Мирянов реши да не бъде чак толкова строг и показа само жълти картони и на двамата в тази ситуация.
До края на полувремето Брахими и Том стреляха отдалеч за Миньор, а Димитър Илиев пробва късмета си за Монтана, но статуквото се запази – 1:1 на почивката.
Втората част се оказа страхотна за Миньор. „Чуковете” поведоха с 2:1 в 51-ата минута след статично положение. Костадин Марков центрира остро от пряк свободен удар отдясно, Брахими засече чудесно и матира с глава Иванов, пращайки топката в далечния ъгъл.Футболистите на Монтана реагираха и след гола се втурнаха в атака. Боби Кондев пропусна най-чистото положение за играчите на Стефан Грозданов, след като не можа да засече с глава сам срещу Чворович и кълбото бе уловено от вратаря. 2 минути по-късно бившият играч на ЦСКА, Миньор и Пирин Димитър Илиев изстреля снаряд към вратата на Миньор, но Чворович показа страхотен рефлекс и изби в корнер над гредата.Тези пропуски изнервиха играчите на Монтана и нервите на капитана Даниел Гаджев не издържаха. Той извърши нов груб фаул и получи втори жълт картон, като по този начин остави гостите с човек по-малко на терена.
Монтана рухна и Миньор успя да успокои мача с нов гол на Брахими. Това беше най-красивото попадение в срещата, а то падна в 67-ата минута. Брахими бе изведен добре зад защитата на гостите, пое на гърди, напредна и с бомба от 20-ина метра прониза горния ляв ъгъл на Иванов за 3:1. Това бе втори гол в мача за французина, който прави чудесен сезон за „чуковете” до момента.2 минути преди края Крум Бибишков напредна в пеналта на гостите, притисна защитник на Монтана иго принуди да си вкара автогол .Парадоксално обаче главният арбитър отмени гола, заради положение за засада на Бибишков. 
Източник: http://minyor.com/novini/s-fantastichen-braximi-i-s-visok-boen-dux-minor-ssipa-montana-s-31/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.